Yhteystiedot


Ilmo Kyttälä
Puheenjohtaja
Puh. 0400-817140
forbus@forbus.fi

Muistathan

Rannanomistaja voi tehdä vesilain (1961/264) mukaan rannallaan pieniä hoito- ja kunnostustoimenpiteitä vapaasti oman harkintansa mukaan.
Pieniksi kunnostustöiksi luetaan rannalle ajelehtineen ja pohjaan laskeutuneen kasvimassan vuosittainen poisto, haitallisten kivien poisto,
vesikasvien niitto (alle 1 ha) ja poiskerääminen käsityökaluin sekä pienehkön (alle 10 m2 tai pituus alle 10 m) laiturin tekeminen
tai rannan vahvistaminen. Suurempia töitä suunniteltaessa pitää ensin kysyä lupa kunnan viranomaisilta tai ympäristökeskuksesta.
Kannattaa kuitenkin aina pyytää naapurin tai vesialueen omistajan hyväksyntä rannan kunnostustöille kirjallisena jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.

kaartjarvi_salon_ranta_vedesta_net__260711_321.jpgYhdistyksen historiaa

 

Kaartjärven suojeluyhdistys Ry perustettiin kesällä 1973. Kokouksen kutsui koolle toimikunta, johon kuului Erkki Kulonen, Tuomo Sipilä (silloinen Lopen kunnanvaltuuston pj), Aarno Stenholm ja Maija Aaltonen. Perustavaan kokoukseen osallistui viitisenkymmentä järven suojelusta kiinnostunutta henkilöä, joukossa sekä kanta- että kesäasukkaita.

Yhdistys pyrkii kokoamaan Kaartjärven vesiensuojelusta ja käytöstä kiinnostuneita yksityisiä henkilöitä sekä yhteisöjä toimimaan järven säilyttämiseksi puhtaana ja kelvollisena virkistys- ja kalastuskäyttöön.

Kaartjärven suojeluyhdistyksen historiikki löytyy oheisesta linkistä kokonaisuudessaan. Historiikin on koonnut Maija Aaltonen.

Lue koko historiikki täältä

Samoilla teemoilla jatketaan myös tänäkin vuonna ja tulevina vuosina.

 

Terveisin

Altti Heinonen

Puheenjohtaja